След като социалната мрежа Facebook публикува извинение в американски и британски

...
След като социалната мрежа Facebook публикува извинение в американски и британски
Коментари Харесай

Facebook от години събира телефонни номера и контакти от устройствата ни

След като обществената мрежа Facebook разгласява опрощение в американски и английски вестници за абсурда с английската консултанска компания „ Кембридж Аналитика ”, уебсайтът Арс Текника (Ars Technica) заяви, че консуматори ревизирали какви данни са събирани за тях от Facebook и открили имена на контакти, телефонни номера и есемеси, събирани в продължение на две или повече години от устройства с Андроид, съобщи Българска телеграфна агенция.

От Facebook заявиха, че информацията е складирана в обезопасени сървъри и е взимана единствено със знанието на консуматори, които са се съгласили да дадат достъп до нея.

Говорителка на Facebook сподели, че информацията не е споделяна с другари или с външни приложения и се употребява, „ с цел да се усъвършенства общуването на хората във Фейсбук ", като им се помогне да се свързват с други хора. 

Фейсбук разгласи на уеб страницата си, че в никакъв случай не продава данните и не събира наличието на есемесите или диалозите. Но говорителката не отговори на въпроса за какво е належащо да се събира информация за телефонни контакти и есемеси, прибавя АП. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР